Vinter Vervodden

Skrevet i Emacs

Et tilfeldig møte

Et tilfeldig møte mellom Tore Iversen og byggmester Arne Torgersen var det som virkelig satte fart i Tore og Monicas planer om å bygge eget hus på Veierland. Arne var i Sandefjord og tok en drosje til Engø. Drosjesjåføren var Tore.

- Arne hadde sammen med Kjell Frode Hansen to tomter klare på Båsløkka, og i januar 2001 flyttet vi til Veierland i en forrykende snøstorm. Vi leide Clausen-huset frem til vi kunne flytte inn i vårt eget hus i august, forteller Tore.

Både han og Monica er fra Sandefjord. Her bodde de i rekkehus i seks år før de flyttet til Veierland. Tore bodde som ung på Engø, og han kjente Veierland godt. Monica hadde aldri vært der før.

- Da jeg satte av Arne på Engø, utvekslet vi telefonnumre. Og så var vi i gang, sier Tore.

- Så var du i gang. Jeg måtte tenke meg, jeg er jo så glad i Sandefjord, ler Monica.

- Ja, men jeg tenkte at det var bedre å prøve og eventuelt feile, enn å sitte der gammel og ergre seg over at man aldri prøvde, sier Tore.

Men feil ble det ikke. Et TV-innslag om Veierland, som de så for mange år siden, viste blant hvordan de hadde det på Veierland skole. Tore og Monica kan ikke få fullrost skolen nok. Både Pål (13) og Synne (10) har gått der. Nå går Pål på Borgheim, mens Synne fortsatt er elev på Veierland.

- Det er verdens beste skole. Vi hadde ikke flyttet til Veierland hvis det ikke hadde vært skole her, sier Tore og Monica.

- Hva er det beste ved å bo her?

- Det er landlig og fredelig, og naboskapet er unikt. Du er naboer med alle her ute. Da vi bodde på land vurderte vi å kjøpe en garasjeportåpner så vi skulle slippe å gå ut av bilen. Sånne tanker er fjerne her. Her møter vi alle, både på ferga og ute på veiene, sier Tore.

- Så Veierland har svart til forventningene.

- Det er bedre enn hva vi forventet!

Tore, Monica, Pål og Synne foran huset på Båsløkka.